Financiële informatie, links en rekenmodules
zondag 23 juni 2024

AEX technisch plaatje verzwakt!

 Goedemiddag,

AEX technisch plaatje verzwakt!

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index begint te verzwakken. Er is op korte termijn tevens sprake van een lagere top rond 333. Tevens is het 20 daags gemiddelde gedaald onder het 50 daags gemiddelde wat voor de middellange termijn een golden cross is. Met andere woorden er is een grote kans dat we voor de middellange termijn lagere koersen kunnen gaan zien.

Weerstand is nu dan ook in eerste instantie de lagere top rond de 333. Wanneer deze opwaarts kan worden uitgenomen treffen we weerstand aan rond de 340. Pas met een slotkoers boven de 340 hebben we een nieuw koopsignaal. Koersdoel wordt dan het 150% fibonacci niveau deze ligt rond de 365 punten.

Steun 326 was gebroken daarna kregen we gelijk een daling richting 322. De 322 is nu het volgende steun niveau. Bij een doorbraak onder deze 322 kan een versnelling optreden richting 316! Hier ligt een vorige bodem van begin maart en tevens ligt hier het 61,8% fibonacci niveau. Bij een doorbraak onder deze 316 hebben we een volgende koersdoel rond 309 het 50% fibonacci niveau.

Conclusie blijft "nog" hetzelfde: The trend is your friend! Deze is "nog" steeds opwaarts gericht, maar deze begint nu langzamerhand wel haarscheurtjes te vertonen. Een daling tot 309 blijft nog steeds een gezonde correctie. Onder de 309 verzwakt het plaatje flink. Een daling richting 281 behoort dan tot de mogelijkheden, zover is het nog niet maar het tij kan snel keren.

AEX index daggrafiek

Belangrijke niveaus:  weerstand 333 / 340 - steun 322 / 316

Met vriendelijke groet, Lammert Doddema.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.”

Met vriendelijke groet, Lammert Doddema. www.tips2trade.com

...

Overig nieuws

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning