Financiële informatie, links en rekenmodules
zondag 23 juni 2024

ICT maakt flinke energiebesparingen mogelijk voor economie en maatsc..

10 okt 2012 om 11:55

Vandaag vindt in Nederland de Dag van de Duurzaamheid plaats. Ook de ICT-sector draagt z'n steentje bij aan deze dag door middel van diverse concrete initiatieven op het gebied van 'greening of IT' en 'greening by IT'.

Flinke besparingen mogelijk volgens Routekaart ICT 2030

Er is een duidelijke toename zichtbaar van ICT-toepassingen die bijdragen aan energiebesparing, zowel in de ICT-sector zelf als in de overige sectoren van economie en maatschappij. ICT heeft een 'hefboomfunctie' als het gaat om energie-effici*ntie. Dankzij innovatieve ICT-toepassingen kunnen
zowel de ICT-sector ('greening of IT') als de overige sectoren van economie en maatschappij ('greening by IT') hun energieverbruik flink terugdringen.

Dit alles wordt duidelijk in de Routekaart ICT 2030, waarin ICT~Office haar visie op ICT & Duurzaamheid heeft uitgewerkt. De Routekaart geeft een aantal concrete voorbeelden waarmee we een hoop winst kunnen behalen op het gebied van energie-effici*ntie, zoals cloud computing, virtualisatie,
energiemanagement en Het Nieuwe Werken. Uit de Routekaart blijkt dat we tot 2030 een hoeveelheid energie kunnen besparen die gelijk staat aan het elektriciteitsverbruik van 4,5 miljoen huishoudens door te vergroenen met ICT.

Meer weten?

Via onderstaande link kunt u de Routekaart ICT 2030 downloaden.

Routekaart ICT 2030

Wilt u meer weten over ICT-initiatieven tijdens de Dag van de Duurzaamheid? Ga dan naar www.dagvandeduurzaamheid.nl.

Trefwoorden bij dit artikel

Business & toepassingen, Cloud, Duurzaamheid, Innovatie, MJA, Routekaart ICT 2030

Overig nieuws

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning