Financiële informatie, links en rekenmodules
woensdag 24 april 2024

`ING verkoopt Maleisische verzekeringsactiviteiten

Volgens berichtgeving is AIA Group de koper

ING heeft een akkoord bereikte over de verkoop van de Maleisische verzekeringsactiviteiten aan AIA Group, de voormalige Aziatische divisie van AIG. Dat meldt Reuters op basis van ingewijden.

 

Volgens het persbureau zal AIA 1,5 tot 1,8 miljard dollar gaan betalen voor het onderdeel en kan morgen de deal al worden bekendgemaakt. ING zal de activiteiten in Thailand, Hong Kong en Japan gecombineerd verkopen aan een andere partij, weet Reuters.

 

Eerder deze week verkocht ING het belang van 33,3 procent in China Merchant Fund aan joint venture partners China Merchants Bank en China Merchants Securities voor 98 miljoen euro, wat een boekwinst oplevert van 64 miljoen euro. Dat was de eerste verkoop van de in de etalage staande Aziatische verzekerings- en investment management activiteiten. ING verkoopt de activiteiten in de regio afzonderlijk omdat voor de gecombineerde Aziatische activiteiten geen koper is gevonden. 

 

ING moet de Aziatische verzekerings- en investment management activiteiten verkopen van de Europese Commissie vanwege de in 2008 en 2009 ontvangen staatssteun. 

Overig nieuws

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning